ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Φθινόπωρο του 2002 μια ομάδα εκπαιδευτικών και γονιών, στο Ρετζίκι, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την καλλιτεχνική ομάδα «Θεάτρου Δρώμενα».
Η απόφασή της ίδρυσης της καλλιτεχνικής ομάδας «Θεάτρου Δρώμενα» δεν ήταν απλά μια καταστατική απόφαση, αλλά συνθήκη φιλίας και συνεργασίας, ώστε να δημιουργήσουμε ουσιαστικούς τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες της περιοχής μας αντιστεκόμενοι στην αποξένωση, την αδιαφορία και τον εφησυχασμό.

Μεσ’ απ’ το θέατρο, κατ΄ εξοχήν τέχνη επικοινωνίας, αναζητούμε μιαν άλλη άποψη για την αισθητική και την ερμηνεία του, μιαν άποψη ενάντια στην μονοτονία του άσπρου –μαύρου της εποχής μας.
Πιστεύουμε πως μέσα από το θέατρο βλέπουμε με άλλο μάτι ότι συμβαίνει γύρω μας και με τη συλλογικότητα απαντάμε στον ατομικισμό και την κοινωνική αδιαφορία που είναι στίγματα για την εποχή μας.

Την Άνοιξη του 2003 παρουσιάσαμε το έργο του Δημ. Ψαθά «Προίκα μου αγαπημένη».
Το φθινόπωρο του 2003 πραγματοποιήσαμε ποιητική βραδιά με τίτλο «Η Μαγεία του Ελύτη», αφιερωμένη στον ποιητή του Αιγαίου Οδ. Ελύτη .
Την Άνοιξη του 2004 παρουσιάσαμε το κλασικό μονόπρακτο του Ηλία Καπετανάκη «Η Βεγγέρα».
Η αγάπη του κοινού που μας πλησίασε από την πρώτη στιγμή, αλλά και η έλλειψη άλλων πολιτιστικών δρώμενων στην περιοχή μας μάς υποχρεώνει, αλλά και μας δικαιώνει στο να συνεχίσουμε και φέτος την προσπάθειά μας.

Όσο βρίσκεστε κοντά μας μας δίνετε το δικαίωμα να ελπίζουμε πως το όνειρο για μια άλλη κοινωνία με πιο ενεργούς πολίτες δε χάνεται, γι’αυτό υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε.
Και σας καλούμε να πορευτούμε μαζί στον πηγαιμό για την Ιθάκη μέσα απ’ το δρόμο τον μακρύ και τον ωραίο, τον δρόμο της τέχνης και του πολιτισμού.